داریوش قنبری

چالش انتخاباتی اصلاح‌طلبان نجیب و نانجیب برای شرکت در انتخابات و یا «تحریم خاموش» آن ادامه دارد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

چالش انتخاباتی اصلاح‌طلبان نجیب و نانجیب

داریوش قنبری، فعال اصلاح‌طلب و از نمایندگان ادوار مجلس در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا پیرامون انتخابات آینده اظهار کرده است: اصلاح‌طلبان پیش از این اعلام کردند که در هر دو صورت (چه کاندیدا داشته باشند و چه نداشته باشند) برنامه تحریم انتخابات در دستور کارشان نیست و حتما در انتخابات شرکت خواهند کرد. اما اینکه لیست ارائه کنند یا نکنند موکول به این شده است که چه تعداد از کاندیداهای شاخص آن‌ها در انتخابات حاضر باشند.

او در ادامه تصریح می‌کند: به نظر من بهتر است اصلاح‌طلبان در جایی که کاندیدای اصلاح‌طلب دارند، حتما لیست ارائه دهند و در جاهایی که کاندیدا ندارند مانند دوره گذشته از گزینه‌های معتدل و میانه رو حمایت کنند تا از ورود تندروها و افراطیون به مجلس آینده جلوگیری کنند.[۱]

*اگرچه قنبری اشتباه می‌کند که لیست ندادن را به مثابه تحریم کردن نمی‌داند و یا هرکس غیر از اصلاح‌طلبان را تندرو و افراطی می‌پندارد...

اما مع‌الوصف باید اشاره کرد که نظر او برای اصلاح‌طلبان یک پیشنهاد معقول است.

نظری که می‌گوید فرض بر صحّت ادعای جریان چپ مبنی بر اینکه کاندیدایی برای رقابت نداریم؛ آقایان باید از کاندیداهای نزدیک به خود حمایت کنند.

همان کاری که ستاد اصلاحات پیش از این در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۲ و در انتخابات مجلس دهم در سال ۹۴ نیز انجام داد اما مشخص نیست چرا برای انتخابات آتی آنرا کنار گذاشته است!؟

کنار گذاشتنی که البته همانطور که پیش از این کراراً اشاره کرده‌ایم؛ به مثابه «تحریم خاموش انتخابات» است و یک رفتار خائنانه به شمار می‌رود.

پیش از قنبری، یدا... طاهرنژاد از اعضای حزب کارگزاران نیز در یک صحبت نجیبانه تأکید کرده بود که "آقایانی که می‌گویند این (لیست ندادن) فتنه خاموش است، اگر می‌توانند راه حل هم بدهند. برای مثال در یک حوزه انتخابیه هیچ اصلاح‌طلبی تایید نشده است. خب در چنین شرایطی اصلاح‌طلبان چگونه لیست بدهند؟ آقایان اگر راه حل منطقی دارند به این سوال پاسخ بدهند و به حل مساله کمک کنند. اگر راه حل منطقی و کارشناسانه‌ای باشد ما از راه حل آن‌ها استقبال می‌کنیم و شورای‌عالی نیز آن را بررسی خواهد کرد. "[۲]

سخنی که همانطور که اشاره شد؛ نظر آقای قنبری یک پیشنهاد خوب برای آن به‌شمار می‌رود.

برخی محافل تحلیلی معتقدند اعضای ستاد اصلاحات با توجه به استشمام بوی "سیاست خیابانی" از رخدادهای آبان ۹۸ و با توجه به نظری که مبنی بر ادامه این اغتشاشات دارند؛ تصمیم به تحریم خاموش انتخابات گرفته‌اند و از همین روست که قصد ائتلاف و یا حمایت از نامزدهای نزدیک را ندارند.

محافل یاد شده تأکید دارند که حتی اگر امثال "تاجزاده و حجاریان" نیز تأیید صلاحیت شوند؛ اما این مسئله تأثیری بر طراحی انتخاباتی جریان چپ برای کم‌رمق‌سازی انتخابات و راهبرد دمیدن بر سیاست خیابانی ندارد!

***

طولانی شدن صف برای ویزا یعنی شورش!

چرا اغتشاش آبان ۹۸ رخ داد؟

حسین راغفر، از چهره‌های اقتصاددان، به تازگی در اظهاراتی که سایت جماران آنها را منتشر کرد، گفته است: اعتیاد، رشد جرم و جرایم و طویل شدن صف گرفتن ویزا جلوی سفارت خانه‌ها خود نوعی دیگر از شورش است!

او همچنین می‌افزاید: متاسفانه مسئولان کشور عمدتا از واکنش های مردم درس نمی گیرند. از مسئله ای که در آبان ۹۸ رخ داد ظاهرا درسی گرفته نشده است و این یک هشدار جدی به مسئولان است. اگر از این مسئله درس نگریم قطعا تکرار می شود مگر اینکه به بازسازی اعتماد عمومی کمک کنیم.

راغفر در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار می‌کند: برای نجات کشور فراتر از هرچیزی باید با هدف حفظ تمامیت ارضی کشور به سیاست ها توجه شود. سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم نسبت به نظام در سه دهه گذشته فرسوده شده و اولین نشانه های بی توجهی به گروه های محروم در خرداد ۷۲ در مشهد و ۷۳ در اسلامشهر بود. تا پایان ۹۵ ما ۸۵ شورش نان در کشور داشتیم که به خاطر نادیده گرفتن تعهدات حکونت و دولت در قانون اساسی نسبت به مردم است.[۳]

*اگرچه آقای راغفر یک چهره اقتصاددان هستند اما این سخنان ایشان بدون هیچ پیوست عقلانی و اجتماعی بیان شده است...

بله! از سال ۷۲ برخی تجمعات در کشور با زمینه یا به بهانه "معیشت" بروز یافته است که برخی از آنها نیز با خساراتی همراه بوده. اما هیچکدام از این تجمعات به معنی "شورش نان" مردم در دوران قوام السلطنه و در بحبوحه قحطی بزرگ ایران نیست.

چه اینکه حکما آقای راغفر خوب می‌دانند که نظام جمهوری اسلامی ایران توانسته است طی ۴۱ سال گذشته نان مردم و قوت لایموت آنها را بهبود ببخشد، رتبه ایران در شاخص گرسنگی را به جایگاه سیرترین کشورهای دنیا برساند [۴] و طبق آمارهای جهانی؛ ایران را از میزان فقر مطلق حدود ۶ درصد در ابتدای انقلاب به چند دهم درصد در موقعیت کنونی برساند.

(و این یعنی متجمعین و به خیابان‌آمدگان در نظام جمهوری اسلامی اگرچه شاید منفرداً مشکل گرسنگی هم داشته‌اند اما هرگز بصورت جمعی درگیر مشکل گرسنگی و نبود نان شب نبوده‌اند و مشکلات دیگری داشته‌اند.)

آقای راغفر جدای از اینکه همین سخنان را نیز بدون پیوست به مردم می‌گوید؛ بلکه ایشان و دوستانشان آنچه پیرامون مثبتات کارنامه اقتصادی نظام جمهوری اسلامی می‌دانند را هم نمی‌گویند و کتمان می‌کنند.

و همین نگفتن‌ها و سکوت‌هاست که زمینه‌ساز برخی اغتشاشات و رواج اطلاعات غلط اقتصادی در میان برخی از افراد شده است.

نهادهای ناظر کشور باید بدانند میان سکوت‌ها اشاره شده تا تأکید رهبر انقلاب مبنی بر اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران مایه مباهات است؛ یک باگ امنیتی وجود دارد که اگر به آن پرداخته نشود؛ ‌ شاهد «فتنه اقتصادی»؛ پس از پیش‌لرزه‌های آبان ۹۸ و دیماه ۹۶ خواهیم بود.

در بحث ادعای راغفر مبنی بر اینکه "اعتیاد، رشد جرم و جرایم و طویل شدن صف گرفتن ویزا جلوی سفارت خانه ها خود نوعی دیگر از شورش است! " نیز آقای راغفر باید کشوری را مثال بزنند که در آن خبری از اعتیاد و جرم و مهاجرت نباشد.

از طرف دیگر، آقای راغفر ظاهرا نمی‌داند که میزان دانشجویان مهاجر کره جنوبی در آمریکا ۸ برابر ایران است. [۵]

ایشان همچنین نمی‌داند و یا آمار غلطی را بیان کرده زیرا در بحث وقوع جرم؛ ایران اسلامی همه‌ساله شاهد کاهش جرم است نه رشد جرم!

جالب است که نه در کره جنوبی که مهاجرینی بیش از ایران دارد و نه در کشور آمریکا که میزان جرائم آن بیش از ایران است؛ هیچ رجل صاحب تریبونی پیدا نمی‌شود که این رخدادها را "شورش" بنامد...

***

نظر استاد قرائتی درباره کارنامه ۴۰ ساله جمهوری اسلامی

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، روز جمعه گذشته طی سخنانی در هفتمین همایش ملی قرآن، عترت و سلامت ویژه جامعه پزشکی کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران در کارنامه ۴۱ ساله خود مسیر خودکفایی، پویایی و اسلامیت را به خوبی گذرانده است و از آن‌ها نمره قبولی دارد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران قادر است قله‌های موفقیت و پیشرفت را در حوزه‌های مختلف با قدرت بیشتری بپیماید.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، قرائتی تأکید کرد: تمسک به قرآن نقش موثری در کسب موفقیت‌های بزرگ این مرز و بوم داشته و این مهم در امور مختلف باید مورد توجه قرار گیرد.[۶]

*در جامعه امروزین ایران و در قبال انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ۲ مشکل بزرگ وجود دارد.

نخست اینکه کمتر شاهد دفاع از دستاوردهای نظام اسلامی در حیطه‌های مختلف هستیم. و عموم دفاعیات در دستاوردهای امنیتی و دفاعی خلاصه می‌شود.

و دو دیگر اینکه اگرچه بنا به دلایلی نیازمندیم تا کسانی از خواص به دفاع مدلل از کارنامه اقتصادی نظام بپردازند؛ اما کمتر شاهد این قضیه هستیم و عملاً غیر از مقام معظم رهبری و چند صدای تک حنجره در اطراف و اکناف؛ کسی حاضر به بیان مثبتات اقتصادی انقلاب اسلامی برای ایران نیست.

دقت شود که این سخنان و تحلیل‌ها هرگز به معنی نبود مشکل و مثلا لمس نشدن مشکل گرانی نیست بلکه به معنی تأکید بر دیدن نیمه پُر لیوان و لزوم بیان مثبتات در کنار ایرادات و ضعف‌هاست.

در این مقال، بایستی اشاره کرد آنچه که توسط حجت‌الاسلام قرائتی مورد تأکید قرار گرفته؛ همان سبک و سیاقی است که در راستای سخنان پیش گفته؛ به تکرار آن از سوی خواص کشور و صاحبان تریبون نیازمندیم.

چه اگر چنین دستاوردها و کارنامه‌هایی خاصّه در بخش اقتصاد به افکار عمومی گفته نشود و در ذهن جامعه رسوخ پیدا نکند؛ حتی ساکنان بهشت نیز به تصوّر زیست در جهنم خواهند رسید!

در این باره می‌توان اشاره‌ای به یکی از بیانات رهبر معظم انقلاب نیز داشت که در دیدار اخیر خود با اعضای مجلس خبرگان تأکید کردند که "با وجود انبوه مشکلات، جمهوری اسلامی در قله‌ی عزت قرار دارد و مایه‌ی افتخار و مباهات برای اسلام است. "[۷]

بدیهیست که حکومتی مایه افتخار و مباهات است که توانسته باشد در همه زمینه‌ها یک کارنامه قابل ارائه داشته باشد نه فقط در حوزه امنیتی.

و باز هم بدیهیست که تبیین بیانات رهبر معظم انقلاب بر عهده خواص کشور و صاحبان تریبون است.

اکنون این سؤال مطرح است که آیا ذهن تک تک آحاد جامعه به مواردی (مثل اقتصاد) که نظام جمهوری اسلامی ایران در آنها کارنامه قابل افتخاری ارائه کرده؛ آگاهی دارد یا خیر!؟ و آیا جامعه ما همانطور که به مشکلات، آگاهی دارد؛ از مثبتات و نقاط قوت در همه ابعاد دیگر نیز چیزی می‌داند!؟

سهم خواص کشور در پاسخ مشخص به این سؤالات چیست...!؟

***

۱_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-۸۶۱۹۷۴

۲_ mshrgh.ir/۱۰۳۲۱۷۵

۳_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-۱۳۴۰۳۸۰

۴_ mshrgh.ir/۹۴۴۹۸۰

۵_ mshrgh.ir/۱۰۱۹۶۳۶

۶_ www.irna.ir/news/۸۳۶۵۴۳۸۸/

۷_ http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=۴۳۵۵۱

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 25
  • در انتظار بررسی: 5
  • غیر قابل انتشار: 25
  • IR ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
    39 61
    قرائتی برای درسهایی از قرآن در صدا و سیما حتی یک ریال هم حقوق نگرغته است و همین باعث شده حرفهایش تا این حد دلنشین و ارزشمند باشد
    • CO ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
      6 4
      آقای قرائتی عزیز طوری سخن میگوید انگار با واقعیت های امروزی ایران و جهان آگاه نباشد
  • IR ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
    19 52
    همیشه مشکلات بوده وخواهد بود اما ملت ما بزرگوارتر از حرفهای یک عده سیاسیون است چون ملت برای شکم ورفاه و.... قیام نکرد درد دین بود عشق به ولایت بود زمینه سازی ظهور بود زیرا در مکتب پیامبر و علی درس اموخته اند که شکست ناپذیر است
    • IR ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
      7 0
      مردم ما میخواهند کارگزاران افراد پاکدستی باشند و دزدی نکنند
    • هموطن IR ۰۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۳
      1 0
      عزیزجان ملت برای ایجاد عدالت قیام کرد شاید اون زمان شما اصلا بدنیا نیامده بودید عزیزم
  • IR ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
    24 23
    از اصلاح طلبان تهوع آور به جز ناامیدی و سرشکستگی و خیانت و خباثت منتظر هیچ دستاوردی نباشید!
    • IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
      31 20
      جمع کن بساطتو ...اصول گراها چی کار کردن؟
  • IR ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
    31 13
    ای کاش میزان رای مردم بود.
    • GB ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
      29 34
      نتیجه رای مردم همین دولت و مجلس و شوراهای شهر است
    • IR ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
      15 28
      ای کاش مشرق نظرات منافقانه را منتشر نمی کرد مخصوصاً حالا که بجای شرمسار بودن از گندی که با رأی به تکرار فتنه‌گران به کشور زده اند هنوز دنبال جابجا کردن مرزهای وقاحت هستند
  • IR ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
    19 14
    باید ثمرات انقلاب هم گفته بشه تا مردم هم بدانند در چه شرایطی زندگی میکردیم...
  • IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
    8 16
    سایت نشریه وان هوگ ژاپن همین الان تیترزده ۹۵درصد درانتخابات شرکت میکنن این سایت پیش بینی کرده پس حضور ۶۰میلیونی درتشییع جنازه سردار سلیمانی مردم برای رای دادن لحظه شماری میکنن
  • IR ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
    0 0
    مثبتات !؟
  • ادهمی IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
    0 0
    اقای قنبری چه غلطهای.
  • IR ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
    12 0
    منبری که مشکلات مردم را نگوید چوبی بیش نیست. و کسی که بر سر منبر خدا می ره و برای حسین گریه می کنه و مشکلات مردم و رسالت منبر را ادا نمی کنه میمونی است که از سر منبر رسول خدا بالا رفته.
  • IR ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
    27 9
    استاد قرائتی ؟ خوب شد معنی استاد هم فهمیدیم.
    • CH ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
      10 4
      پ ن پ لابد استاد صادق زیبا کلام عقل کل و دانش مطلق روی زمین!
    • محمد IR ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
      1 21
      چرا توهین می کنید ؟شما استادی که استاد را می تونید تشخیص دهید اگر استادی یا نیمه استادی می خواهید به جای دادن یک نظر و شاید رفتن بیاید رو در رو ی ایشان بشینید و مباحثه کنید.
  • IR ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
    26 6
    خدارحمتش کنه قرائتی شو من خوبی بود
  • IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
    5 39
    از سال 1370 برنامه های اقای قرائتی رو نگاه میکنم یادمه سال 1370 بود خونه مون اتش گرفته بود و وسایل زیادی سوخته بود خیلی ناراحت و ناامید بودم بار اول نگاه کردم برنامه اقای قرائتی رو انگار ارامشی منو فرا گرفت
  • IR ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
    20 8
    حتما از دستاوردهايي مثل اختلاص و تهمت و توهين و تبعيض و ربا و فقر و بي ديني جوانان و.... دفاع كرد!!!
    • CH ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
      5 7
      اینها دستاورد نیست. آفات حضور لیبرالهای اصلاح طلب در نظام است. ان شاء الله با اخراج همه اصطلاح طلبان از نظام این مشکلات هم حل خواهد شد.
  • IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
    5 8
    خیلی خنده داره اگر اصلاح طلبان بد هستند پس چرا خودتونو میکشید تا بیان نماینده بدن؟؟؟؟
  • IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
    29 6
    کارنامه در مجموع قابل قبول نیست. وضعیت مردم سالاری واقعا عقبگرد داشته. اقتصاد فاجعه است. کمی خود را با همسایه ها هم مقایسه کنیم!
    • IR ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
      4 12
      اگر این تحریمایی که ما چندین ساله باهاش درگیریم همسایه هامون داشتن روزانه چندین هزار تو خیابون میمردن.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس